O le a le melatonin? E mafai ona fesoasoani le melatonin i le moe?

O le a le melatonin?Melatonin(MT)o se tasi o hormones natia e le pineal gland o le fai'ai.Melatonine patino i le indole heterocyclic tuufaatasiga, ma lona igoa vailaau o le N-acetyl-5-methoxytryptamine. Melatonin ua synthesized ma teuina i le pineal body.Sympathetic neura excitation innervates pineal somatic cell e tatala melatonin.The secretion o le melatonin o loo i ai se fati manino circadian. , lea e taofia i le ao ae galue i le po.

O le a le melatonin?E mafai ona fesoasoani le melatonin i le moe?

E mafai e le melatonin ona fesoasoani i le moe?O iinei tatou te faʻamatala puupuu atu ai mafuaaga e lua mo le le mautonu.O le tasi o le faaletonu o le faiʻai o le tino. ,o le a taʻitaʻia ai le le moe, miti ma neurasthenia; O le isi ituaiga e le lava le faʻamalo omelatonin, o se hormone faʻailoga mo faʻailoga moe i le tino atoa, e mafua ai le le mafai ona moe.

O aʻafiaga nei e lua o loʻo faʻamalamalamaina i le taimi nei o le melatonin e sili ona aoga:

1. Faapuupuu le umi o le moe

O se suʻesuʻega na faia e saienitisi Amerika na suʻesuʻeina suʻesuʻega 19 e aofia ai mataupu e 1683, ma maua ai o le melatonin e iai sona aafiaga taua i le faʻaitiitia o le moe ma le faʻateleina o le taimi moe. .Afai e te ave le melatonin mo se taimi umi pe faʻateleina le vailaʻau o le melatonin, o le aʻafiaga e sili atu. O le maualuga o le moe o tagata mamaʻi o loʻo ave le melatonin ua matua faʻaleleia.

2. Fa'aletonu le pao moe

O se suʻesuʻega na faia i le 2002 i luga o le aʻafiaga o le melatonin i le faʻatonutonuina o taimi eseese na faia ai se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o le tautala.melatonini luga o pasese vaalele, aufaigaluega vaalele, poʻo le aufaigaluega a le militeri, faʻatusatusa le vaega melatonin ma le placebo group. O faʻaiʻuga na faʻaalia ai e 9 mai le 10 faʻataʻitaʻiga na faʻaalia ai e tusa lava pe sopoia e pailate le 5 pe sili atu sone taimi, e mafai lava ona latou tausia le taimi e momoe ai i le taimi atofaina. vaega (mai le 10pm i le 12pm). Na maua foi e le auʻiliʻiliga o tui ole 0.5-5mg e tutusa lelei, ae sa i ai se eseesega vavalalata i le aoga.O le aʻafiaga o isi aʻafiaga e fai si maualalo.

O le mea moni, o nisi suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le melatonin e mafai ona fesoasoani e faʻaitiitia isi faʻafitauli moe e pei o le tele o miti, fafagu faigofie, ma neurasthenia. Ae ui i lea, i le tulaga o le mataupu faavae ma le alualu i luma o suʻesuʻega o loʻo iai nei, o aʻafiaga e lua o loʻo i luga e faʻalagolago lava.

O le faauigaga omelatonino loʻo taoto i le va o meaʻai faʻalesoifua maloloina (meaʻai faaopoopo) ma vailaʻau, ma faiga faʻavae a atunuu taʻitasi e eseese. I totonu o le Iunaite Setete, e mafai ona faʻaogaina uma vailaʻau ma mea tau soifua maloloina, aʻo Saina, o se mea faʻalesoifua maloloina (o le vaega autu foi o le faiʻai. platinum).

Fa'amatalaga: O le aoga ma le fa'aogaina o lo'o ta'ua i totonu o lenei tusiga e maua uma mai tusitusiga fa'alaua'itele.


Taimi meli: Iuni-01-2023