Le aoga ma le matafaioi o le melatonin

Melatonin, lea e lauiloa foi o le homone pineal, o se mea neuroendocrine endogenous e nafa ma le faatonutonuina o le uati ola o le tino ma le taamilosaga moe-ala. Melatonin e salalau lautele i mammals ma tagata ma e faia se sao taua i le faatonutonuina o le moe ma le mataala. Sei o tatou tilotilo i le aoga ma matafaioi amelatoninlalo.

Le aoga ma le matafaioi o le melatonin

Le aoga ma le matafaioi amelatonin

1. Fa'atonutonu le moe ma le ala

Melatonin o se mea taua i le faatonutonuina o le moe ma le ala ala. Pe a maualuga le maualuga o le melatonin i le tino, e faaosofia ai le moe; pe a pa'ū le maualuga o le melatonin, e faʻaosofia ai le fafagu. taimi.

2.Biological tulafono faatonutonu uati

Melatonin o loʻo aʻafia foʻi i le faʻatonutonuina o le uati olaola e faʻamautinoa ai o tatou tino e faʻafetaui i suiga o le aso i luga o le Earth.Melatonin gaosiga faʻaitiitia pe a faʻaalia i le malamalama susulu; ma faʻateleina pe a faʻaalia i siosiomaga pogisa. O lenei masini e fesoasoani e faʻatonutonu a tatou uati ola, faʻatagaina tatou e fetuutuunai i sone taimi eseese ma siosiomaga ola.

3. Fa'atonuga o lagona

Melatonine feso'ota'i fo'i ma lagona o tagata. O le maualalo o le melatonin e mafai ona o'o atu ai i fa'afitauli fa'alagona e pei o le popole ma le atuatuvale.

Fa'aaliga: O le aoga ma le fa'aogaina o lo'o fa'amatalaina i lenei tusiga e mai tusitusiga lolomi.


Taimi meli: Iul-25-2023