O suamalie fa'alenatura e fa'afeiloa'i avanoa fou tau atina'e

O mea suamalie e mafai ona vaevaeina i mea suamalie masani ma mea suamalie. I le taimi nei, o mea suamalie masani e masani lava o Mogroside Ⅴ ma Stevioside, ma o mea suamalie gaosia e masani lava o saccharin, Cyclamate, Aspartame, acesulfame, Sucralose, neotame, ma isi.

Fa'amalieina Fa'anatura Fa'afeiloa'i Avanoa Fou Atina'e

Ia Iuni 2023, na faia ai se fonotaga a le au atamamai mai fafo o le International Agency for Cancer (IARC) i lalo o le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi (WHO). mafua ai le kanesa i tagata. Ina ua uma ona faʻasalalau tala o loʻo taʻua i luga, talu ai nei, o le autu o le "Aspartame atonu o se carcinogen" na faʻaauau pea ona faʻafefe ma na muamua i luga o le lisi suʻesuʻe vevela.

I le tali atu, na taʻua e le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi o le a ia lomia faasalalau mataupu talafeagai i lenei autu ia Iulai 14th.

E pei ona faasolosolo ona popole le lamatiaga o le saccharin, Cyclamate ma le Aspartame i mea suamalie gaosia i le soifua maloloina o tagata, o lo latou saogalemu e popole tagata lautele. "Sui suka maloloina". O suamalie faʻalenatura e ogatasi ma le manatu faʻaaogaina o le soifua maloloina ma le saogalemu, leai se suka ma leai se gaʻo, ma o le a faʻafeiloaʻi ai se vaitau faʻavavevave o le tuputupu aʻe.


Taimi meli: Iul-03-2023