I le faaopoopo atu i le mafai ona taofia o le COVID 19, o a aʻafiaga o le Cepharanthine?

O le Cepharanthine, o se vailaʻau faʻa-Saina faʻavavega, o se alkaloid isoquinoline masani na maua mai Stephania.cepharanthaHayata.

Cepharanthine

I le 2022, na avea ai o ia ma sui o le faʻamoemoe ma sa popole i ai tagata uma, ma le faʻamoemoe e avea ma se fasioti tagata lelei e foia ai le covid 19. I le faaopoopo atu i le avea ma se laau lauiloa i lenei tausaga, o le cepharanthine o se vailaʻau na faʻaaogaina i Iapani talu mai le 1950s e togafitia ai. o fa'ama'i tu'i ma fa'ama'i 'ese'ese, e aofia ai le leukopenia, u gata, gutu mago ma le gau o lauulu.

O fea la e mafai ona fa'aoga ai le Cepharanthine?

●Gaioiga antitumor

O le Cepharanthine e iai sona aafiaga antitumor. Na o le Cepharanthine lava e mafai ona faia se vaega antitumor e ala i le taofia o le faʻateleina o sela tumo ma faʻaleleia ai le puipuiga o le tino. sela.O le masini autu atonu o le stephanine e mafai ona faʻateleina le faʻaputuina o vailaʻau faʻamaʻi i totonu o sela e ala i le faʻalavelave i le gaioiga o le membrane plasma.

●Aalgesics

Cepharanthinee mafai ona faʻaaogaina mo vailaʻau faʻaSaina masani analgesia ma faʻamalolo le tiga o gasegase.

● Faʻateleina le faʻateleina o leukocyte

Cepharanthine, o se vailaʻau mo le faʻateleina o leukocyte, e mafai ona faʻalauteleina le faʻateleina o gaʻo ponaivi ma faʻateleina leukocytes.O lona faiga o le faʻalauteleina lea o le faʻateleina o le gaʻo ponaivi, e mafua ai le faateleina o leukocytes. E faʻaaogaina mo le agranulocytosis mafua mai le chemotherapy ma le leitio. ma leukopenia e mafua mai i isi mafuaaga.

E le gata i lea, o le CEP faʻatasi ma vailaʻau faʻamaʻi e fautuaina e togafitia ai le immunosuppression ma le thrombocytopenia e mafua mai i le leitio ma le chemotherapy, ma e leai ni aʻafiaga o aʻafiaga. , lea e mafai ona taofia le faʻamaʻi pipisi o le SARS, HIV, HSV-1, covid-19 ma le Ebola virus, ma togafitia faʻamaʻi faʻamaʻi eseese ma faʻamaʻi.

E le afaina peCepharanthinee mafai ona maua tala lelei i luga o le auala o le inhibition ma antiviral i se taimi lata mai, o le mea lea o loʻo matou tulimatai atu i ai i le taimi nei, ma e faʻamaonia ai foi le manuia o vailaʻau masani a Saina. Yunnan hande e tuʻuina atu ia te oe le auaunaga faamaoni ma le Cepharanthine sili.


Taimi meli: Me-16-2022