Fa'alauiloa le tuputupu a'e ma le fa'aogaina o le soifua maloloina ole ecdysterone ile fa'afa'ato'aga

Aquaculture o se tasi lea o vaega sili ona taua o le gaosiga o meaai a le lalolagi e faʻafetaui ai le faʻatupulaia o le manaʻoga o le lalolagi mo meaʻai. Peitaʻi, faʻatasi ai ma le atinaʻeina o pisinisi faʻamaʻi, o luʻitau o loʻo faʻateleina foi, e pei o le filogia o le vai, faʻamaʻi pipisi, ma le le mautonu o le tuputupu ae. cycle.Ecdysterone ua tosina mai ai le tele o le gauai e avea o se meafaigaluega aoga i le taulimaina o nei faafitauli.O lenei pepa o le a suʻesuʻeina le faʻaogaina o le ecdysterone i faʻamaʻi ma lona gafatia e faʻaleleia ai le faʻaauau ma le gaosiga o le alamanuia faʻamaʻi.

Fa'alauiloa le tuputupu a'e ma le fa'aogaina o le soifua maloloina ole ecdysterone ile fa'afa'ato'aga

Le mataupu faavae o le ecdysterone

Ecdysterone o se vasega o mea olaola e aafia ai le tuputupu ae ma le atinaʻeina o meaola vai, aemaise lava i le faʻalauiloaina o le ecdysterone faagasologa o meaola. .Ecdysterone e mafai ona faʻataʻitaʻiina lenei faʻagasologa o le physiological, faʻamalosia le tino e faʻamaligiina lona paʻu i taimi uma, ma ausia ai le saoasaoa o le tuputupu ae ma le maualuga o le tuputupu ae.

Le fa'aogaina o le ecdysterone i le fa'ato'aga

1. Faʻateleina le tuputupu aʻe

Ecdysterone e masani ona faʻaaogaina i faʻamaʻi e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe o iʻa ma crustaceans.E ala i le tuʻuina atu o meaola o le ecdysterone i se tulaga masani, e mafai ona latou molt i le tele o taimi i se taimi puʻupuʻu, ausia le vave maua o le mamafa. ma fua maualuga, ma faʻaitiitia ai tau o gaosiga.

2. Faʻaleleia le soifua maloloina o meaola

E fesoasoani foi le Ecdysterone i le faaleleia atili o le puipuiga o le tino ma le tetee atu i meaola o le vai.O le molting masani e fesoasoani e aveese parasites ma pathogens, faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻamaʻi o faʻamaʻi.

3. Faʻaleleia le faʻaogaina o meaʻai

E mafai e le Ecdysterone ona faʻaleleia le faʻaogaina o meaʻai i meaola vai ona o le paʻu fou e masani ona sili atu le lelei i le mitiia o meaʻai.

4. Fetuunai i le le mautu

E mafai foi e le Ecdysterone ona fesoasoani i meaola o le vai e sili atu ona fetuunai i tulaga le mautonu o le siosiomaga. Pe a suia le vevela o le vai, salinity, poʻo isi mea tau le siosiomaga, o le faʻafefe soo e mafai ona fesoasoani i meaola e faʻafetaui vave i tulaga fou, faʻaitiitia ai le faʻalavelave faʻalavelave ma le tino.

Fa'aauau ma gafatia

O le faʻaaogaina o le ecdysterone i le faʻaleleia o le faʻaleleia o le faʻaleleia o le faʻaleleia o le gaosiga ma le faʻamautuina. E ala i le faʻaitiitia o le tuputupu aʻe o le taamilosaga, faʻateleina fua ma faʻaitiitia le faʻaaogaina o fualaau faasaina, e mafai e le faʻatoʻaga ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o punaoa ma le faʻaleagaina o le siosiomaga. fetuunai i suiga o le tau ma le le mautu o le siosiomaga.

Ae ui i lea, o le faʻaaogaina o le ecdysterone e manaʻomia le faʻatonutonuina ma le faʻaeteete ina ia mautinoa le soifua maloloina ma le soifua manuia o le tino. fa'ato'aga e gafataulimaina ma saogalemu.

faaiuga

O le faʻaaogaina o le ecdysterone i le faʻatoʻaga e maua ai le tele o avanoa ma avanoa mo lenei pisinisi. E ala i le faʻalauteleina o le tuputupu aʻe, faʻaleleia le soifua maloloina, faʻaleleia le faʻaogaina o meaʻai ma le faʻateleina o le fetuutuunai, e fesoasoani le ecdysterone i le faʻaauauina ma le gaosiga o le faʻamaʻi. soifua maloloina o le tino ma le mautu o le siosiomaga.Ecdysterone suʻesuʻega ma tulafono faatonutonu o le a faʻaauau pea ona sao i le atinaʻeina ma le faʻaauauina o pisinisi faʻamaʻi.

Manatua: O faʻamanuiaga ma faʻaoga o loʻo tuʻuina atu i lenei tusiga e maua mai i tusitusiga lolomi.


Taimi meli: Oke-17-2023