Ecdysterone: Avanoa ma lu'itau o oloa puipuia manu vai

O le Ecdysterone o se vailaʻau faʻapitoa faʻapitoa e iai sona aafiaga lelei i le tuputupu aʻe ma le soifua maloloina o meaola vai.ecdysteronei le atinaʻeina o oloa puipuia o meaola vai na talanoaina i lenei pepa. E ala i le toe iloiloina o tusitusiga talafeagai, o le lelei ma le le lelei o le ecdysterone i faʻamaʻi faʻamaʻi o le a suʻesuʻeina, ma o le a faʻamoemoeina le suʻesuʻega i le lumanaʻi.

Ecdysterone

Folasaga:

Ecdysteroneo se mea olaola natia e iniseti ma arthropods, o loʻo i ai galuega faʻaletino eseese e pei o le faʻalauteleina o le tuputupu aʻe ma le atinaʻeina, faʻaosofia o le metamorphosis, ma le faʻaleleia atili o le puipuiga 1]. I totonu o le faʻamaʻi, e mafai e le ecdysterone ona faʻaleleia le tuputupu aʻe ma le atinaʻeina o meaola vai, faʻaleleia lo latou tetee atu i faʻamaʻi. ma le mafai ona fetuutuunai i le siosiomaga, ma e taua le aoga aoga.O le faamoemoega o lenei pepa o le suʻesuʻeina lea o le faʻaogaina o le ecdysterone i le atinaʻeina o oloa puipuia o meaola vai, ina ia mafai ai ona tuʻuina atu faʻamatalaga aoga mo le atinaʻeina gafataulimaina o alamanuia faʻaʻai.

Iloiloga o tusitusiga:

I tausaga talu ai nei, o le faʻaaogaina o le ecdysterone i le atinaʻeina o oloa puipuia o meaola vai ua tosina mai ai le tele o le mafaufau. Ua faʻaalia e suʻesuʻega e mafai e le ecdysterone ona faʻaleleia atili le tuputupu aʻe ma faʻamaʻi faʻamaʻi o meaola vai. Mo se faʻataʻitaʻiga, Chen Ping et al.2] faaopoopo. molting hormone i le aganuu tilapia, ma maua ai o le fua faatatau o le tuputupu aʻe o le tilapia i le vaega faʻataʻitaʻi faʻateleina e 30%, ma o le faʻalavelave faʻafuaseʻi na matua faʻaititia. e faigata ona fa'ata'ita'i le fua, fa'aaoga umi e ono mafua ai a'afiaga.

Fa'amoemoega talosaga:

Ecdysteroneo loʻo i ai se faʻamoemoega lautele i le atinaʻeina o mea e puipuia ai meaola vai. Muamua lava, e mafai e le ecdysterone ona faʻaleleia le tuputupu aʻe ma le atinaʻeina o meaola vai, faʻaleleia a latou fua ma le lelei, ma e faʻaleleia le faʻaleleia o le tamaoaiga o le aquaculture. Lona lua, e mafai e ecdysterone. faʻaleleia le faʻamaʻi faʻamaʻi o meaola vai, faʻaitiitia le faʻalavelave faʻafuaseʻi, ma fesoasoani e faʻamautinoa le saogalemu o meaʻai o meaʻai vai. E le gata i lea, e mafai foi ona faʻaogaina le ecdysterone faʻatasi ma isi mea e puipuia ai meaola vai e faʻaleleia atili ai le aʻafiaga o le faʻaleleia.

Ae ui i lea, o loʻo i ai pea nisi o luʻitau i le faʻaaogaina oecdysteronei le aquaculture.Muamua, o le fua o le ecdysterone e faigata ona faʻatautaia, ma o le faʻaaogaina tele e mafai ona i ai aʻafiaga i luga o meaola vai. Lona lua, o le faʻaaogaina umi o le ecdysterone e mafai ona maua ai le tetee atu i fualaau faasaina, e aʻafia ai le aafiaga o lona faʻaaogaina. suʻesuʻega e tatau ona taulaʻi i le atinaʻeina o sauniuniga fou ecdysterone ma a latou faiga o gaioiga, ma faʻaleleia a latou faʻaoga aoga ma le saogalemu.

Fa'ai'uga:

Ecdysteroneo loʻo i ai se faʻamoemoega lautele i le atinaʻeina o mea e puipuia ai meaola vai, ma e iai sona aafiaga lelei i le tuputupu aʻe ma le soifua maloloina o meaola vai. -O le faʻaaogaina o taimi e mafai ona maua ai le teteʻe o vailaʻau. O le mea lea, o suʻesuʻega i le lumanaʻi e tatau ona taulaʻi i le atinaʻeina o sauniuniga ecdysterone fou ma a latou faiga o gaioiga, ma faʻaleleia a latou faʻaoga aoga ma le saogalemu. fa'asaienisi ma le fa'aoga tatau o le ecdysterone, ma fa'aleleia le manuia o le tamaoaiga ma le saogalemu o mea'ai o fa'ato'aga.

Fa'asinomaga:

1]Li Ming,Shen Minghua,Wang Yan.Physiological function of ecdysterone ma lona faaaogaina[J].Chinese Journal of Aquatic Sciences,2015,22(3):94-99.(i Saina)

2]Chen Ping,Wang Yan,Li Ming.Aafiaga o le ecdysterone i le tuputupu ae ma le puipuiga o le tilapia[J].Faigafaiva Sciences,2014,33(11):69-73.(i le gagana Saina)


Taimi meli: Sep-26-2023