Faʻasologa o vailaʻau ma gaioiga faʻafomaʻi o le paclitaxel

Paclitaxel (Paclitaxel) ose vaila'au fa'anatura fa'ama'i fa'ama'i na maua mai le la'au yew, lea e iai lona fausaga fa'apitoa fa'ama'i ma a'afiaga fa'afoma'i.Talu mai le mauaina o le paclitaxel i le 1971, o lona faʻaogaina o falemaʻi ua ausia ni taunuuga mataʻina.I totonu o lenei pepa, o le fausaga o vailaʻau ma gaioiga faʻafomaʻi opaclitaxelo le a talanoaina.

Faʻasologa o vailaʻau ma gaioiga faʻafomaʻi o le paclitaxel

Fa'asologa o vaila'au o le paclitaxel

O le vailaʻau faʻapitoa o le paclitaxel e lavelave, e aofia ai le tele o fausaga mama, e aofia ai le fausaga autu o le diterpenoid, o se vaega taua o le faʻamaʻi o le kanesa o le paclitaxel.Paclitaxel molecules o loʻo i ai foi le tele o vaega hydroxyl ma ketone, ma o le nofoaga ma le numera o nei vaega e fuafua ai lana gaioiga faʻapitoa faʻafomaʻi.

O aʻafiaga faʻafomaʻi o le paclitaxel

1. Microtubule stabilization: Paclitaxel e mafai ona faʻalauteleina le polymerization o microtubules ma faʻamautu le polymerized microtubules, o se faiga autu o lona aafiaga anticancer.O microtubules e iai sona sao taua i le vaevaega o sela, ma o le paclitaxel e taofia ai le tuputupu aʻe o le tuma e ala i le faʻamautuina o microtubules ma puipuia ai le vaevaeina o sela.

2, fa'aoso le pu'eina o le si'osi'omaga: e mafai fo'i e le paclitaxel ona fa'aoso le pu'eina o le si'osi'omaga, ina ia le mafai ona fa'aauau pea ona vaeluaina ma fa'ateleina sela.O le isi lea faiga taua o lona aafiaga antikanesa.

3, fa'aoso apoptosis: paclitaxel e mafai ona fa'aosoina le fa'aaliga o le tele o fa'asalalauga pro-apoptosis, fa'atelevave le faagasologa o le apoptosis o sela o le kanesa.

4, faʻatonutonuina o faʻasalalauga anti-apoptotic: e mafai foʻi e paclitaxel ona faʻatonutonu le gaioiga a faʻasalalauga anti-apoptotic e faapaleni ai le faagasologa o le apoptosis ma le faʻateleina.

Fa'ai'uga

Paclitaxel o se ituaiga o vailaʻau faʻanatura faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi faʻapitoa faʻapitoa faʻapitoa ma gaioiga faʻafomaʻi.E mafai ona taofia lelei le tuputupu aʻe o le tumo e ala i le faʻalauiloaina o le polymerization microtubule, faʻamautuina o microtubules polymerized, faʻaosofia le puʻeina o le taamilosaga ma faʻaosofia le apoptosis cell.Ae ui i lea, o le oona ma aʻafiaga o le paclitaxel o se popolega foi i faʻaoga faʻapitoa.O nisi su'esu'ega ma le malamalama i a'afiaga fa'afoma'i o le paclitaxel o le a fesoasoani e fa'amalieina lona fa'aogaina i le falema'i, fa'aleleia le lelei o togafitiga, ma fa'aitiitia ai a'afiaga.

Vaaiga i le Lumanai

E ui lava o le faʻaogaina o le paclitaxel ua ausia taunuʻuga mataʻina, o loʻo iai pea le faʻafitauli o ana punaoa utiuti ma le utiuti.O le mea lea, o saienitisi i le matata o le biology synthetic ma vailaʻau kemisi o loʻo galulue e suʻe isi mea i le paclitaxel e foia ai ona faʻafitauli o le sapalai ma faʻaititia le tau o gaosiga.E le gata i lea, o suʻesuʻega i aʻafiaga faʻafomaʻi opaclitaxelo le a fesoasoani fo'i i le su'esu'eina o ta'iala sili atu ona lelei mo togafitiga e fo'ia ai ituaiga kanesa eseese.

I suʻesuʻega faʻapitoa ma suʻesuʻega faʻapitoa, o le tuʻufaʻatasia o le paclitaxel ma isi vailaʻau faʻamaʻi faʻamaʻi ua faʻaalia ai ni faʻamoemoega manuia.E ala i le tuʻufaʻatasia o le paclitaxel ma isi vailaʻau, o le aoga o togafitiga e mafai ona faʻaleleia ma faʻaitiitia le faʻaalia o le teteʻe.I le lumanaʻi, faʻatasi ai ma le faʻalauiloaina o vailaʻau saʻo ma manatu faʻapitoa mo togafitiga, o le suʻesuʻega ma le malamalama i aʻafiaga faʻafomaʻi o le paclitaxel o le a sili atu ona loloto, ma sili atu le saʻo ma aoga togafitiga o le a tuʻuina atu mo tagata mamaʻi kanesa.

I se tulaga lautele, o le paclitaxel o se vailaʻau faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi faʻatasi ai ma le faʻaogaina o vailaʻau faʻapitoa ma aʻafiaga faʻafomaʻi.Faatasi ai ma le alualu i luma faifaipea o le faasaienisi ma tekinolosi ma suesuega loloto, matou te tulimatai atu i aipaclitaxelfaia se sao sili atu i le togafitia o kanesa eseese i le lumanaʻi, e aumaia ai togafitiga sili atu ma le lelei o le olaga i tagata mamaʻi.

Faʻaaliga: O faʻamanuiaga faʻapitoa ma talosaga o loʻo tuʻuina atu i lenei tusiga e maua mai i tusitusiga lolomi.


Taimi meli: Nov-15-2023