Fa'aaogāina o le ecdysterone i mea fa'aopoopo fafaga

O le Ecdysterone o se mea taua o le bioactive, lea na faʻaaogaina lautele i le fanua o meaʻai faʻapipiʻi. O lenei pepa o le a faʻaalia ai le galuega faʻaletino o le ecdysterone ma lona faʻaogaina i mea faʻapipiʻi meaʻai i auiliiliga, ma auʻiliʻili lona tulaga maketi ma le lumanaʻi atinaʻe.

Fa'aaogāina o le ecdysterone i mea fa'aopoopo fafaga

Le matafaioi physiological o le ecdysterone

Ecdyone ei ai le tele o aafiaga physiological i iniseti ma isi arthropods.Muamua, e mafai ona faaosofia iniseti e molt ma metamorphose, faalauiloaina le tuputupu ae ma le atinae. Lona lua, e mafai foi e ecdysterone ona faatonutonu le faagasologa metabolism o le malosi i iniseti ma faaleleia le lelei o le faaaogaina o le malosi.In. faʻaopoopoga, e mafai foi e le ecdysterone ona faʻaleleia le puipuiga o iniseti ma faʻaleleia lo latou tetee atu i faʻamaʻi.

Le faʻaogaina o le ecdysterone i faʻaopoopoga meaʻai

Ecdysterone e lautele lona aoga aoga i le fanua o meaʻai faʻapipiʻi ona o ona aʻafiaga faʻapitoa e pei o le faʻaleleia o le tuputupu aʻe ma le atinaʻe ma le faʻaleleia o le puipuiga.

1, faʻaleleia le tuputupu aʻe o manu: Faʻaopoopo se aofaʻi talafeagai o le molting hormone i le fafaga, e mafai ona faʻaleleia le tuputupu aʻe ma le atinaʻeina o manu, faʻaleleia atili lo latou tuputupu aʻe ma fafaga le fua o le liua. E taua tele lenei mea mo le faʻaleleia o pisinisi, lea e mafai ona faʻaitiitia ai le faʻaleleia. tau ma fa'aleleia manuia tau tamaoaiga.

2, faʻaleleia le puipuiga: e mafai e le ecdysterone ona faʻaleleia le puipuiga o manu, faʻaleleia lo latou teteʻe atu i faʻamaʻi. Faʻaopoopoina o le ecdysterone e fafaga e mafai ona fesoasoani i manu e sili atu ona feagai ma luitau faʻamaʻi eseese ma faʻaitiitia le tupu ma le salalau o faʻamaʻi.

3, faʻaleleia le lelei o aano o manu: e mafai e le ecdysterone ona faʻatonutonu le faagasologa o le metabolism malosi i le tino o manu, e aʻafia ai le tuʻufaʻatasia ma le tufatufaina o gaʻo ma maso.

4, faʻaitiitia le faʻaleagaina o le siosiomaga: e mafai e le ecdysterone ona faʻaititia le nitrogen, phosphorus ma isi meaʻai i otaota manu, faʻaitiitia le faʻaleagaina o le siosiomaga e mafua mai i le faʻagasologa o le faʻaleleia.

Tulaga o maketi ma tulaga tau atina'e i le lumana'i

I le taimi nei, o le faʻaogaina o le ecdysterone i le fanua o meaʻai faʻapipiʻi ua lauiloa lautele, ma o loʻo faʻatupulaia le manaʻoga maketi. Ae ui i lea, ona o le faʻatapulaʻaina o le puna o le ecdysterone ma lona tau maualuga, o lona faʻaogaina tele i mea faʻapipiʻi fafaga e faʻatapulaʻaina. O le mea lea, e manaʻomia le faʻaauau suʻesuʻega ma atinaʻe auala fou ma tekonolosi i le lumanaʻi e faʻaitiitia ai le tau o le gaosiga o le ecdysterone ma faʻalauteleina lona faʻaogaina lautele i meaʻai faaopoopo.

I se faapuupuuga, ecdysterone, i le avea ai o se mea taua o le bioactive, o loʻo i ai se avanoa lautele faʻaoga i le fanua o meaʻai faaopoopo. Faatasi ai ma le faʻaauauina pea o le alualu i luma o le saienisi ma tekinolosi ma le faʻaauau pea o le tuputupu aʻe o manaoga maketi, e talitonuina o le talosaga i le lumanaʻi ma le atinaʻeina o le ecdysterone. o le a faʻafeiloaʻi i se avanoa lautele.

Manatua: O faʻamanuiaga ma faʻaoga o loʻo tuʻuina atu i lenei tusiga e maua mai i tusitusiga lolomi.


Taimi meli: Nov-22-2023