O le a le Cepharanthine?

O le Cepharanthine o se vailaʻau faʻapitoa mai Iapani, lea na faʻaaogaina lautele mo le fitusefulu tausaga talu ai e togafitia ai le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻatasi ai ma aʻafiaga e le iloa.CepharanthineUa faʻamaonia le manuia o le togafitia o tulaga faʻafomaʻi e pei o le alopecia areata, alopecia pityrodes, leukopenia e mafua mai i le radiation, idiopathic thrombocytopenic purpura, gata gata, xerostomia, sarcoidosis, refractory anemia, ituaiga eseese o kanesa, malaria, HIV, septic shock ma le taimi nei o le koronavairusi fou.
Cepharanthineo se mea mama ma fa'alenatura o le Stephania cepharantha Hayata laau, o se ituaiga e seasea maua mai i Kotosho Island, i sautesasae o Taiuani.O se sui o le aiga Menispermaceae ma o loʻo ola nei i le mauga i sautesisifo Saina ma Taiuani.
O le Stephania cepharantha Hayata laau na muai faʻaaogaina i vailaʻau faʻaSaina masani. I le 1914, na lipotia ai e le fomaʻi taʻutaʻua, Bunzo Hayata le laau mo le taimi muamua. Lua sefulu tausaga mulimuli ane, na faʻamamāina ai e Dr.Heisaburo Kondo lona mea aoga ma faʻaigoaina "Cepharanthine."
E le itiiti ifo i le 80 suʻesuʻega suʻesuʻega ua faʻasalalau nei i luga o le Cepharanthine lea ua faʻaalia ai ona aafiaga mataʻina i le tino ma o se vailaʻau faʻamaonia aloaia e le Matagaluega o le Soifua Maloloina a Iapani.
E manaia le matauina e ui lava na taumafai saienitisi e gaosia ituaiga faʻapipiʻi o Cepharanthine, latou te leʻi manuia. E naʻo le aoga o le Cepharanthine pe a maua mai aʻa o le Stephania Cepharantha Hayata laau, o lea e naʻo le faʻaaogaina i lona natura masani.
O afeaCepharanthinee mitiia i totonu o le tino, e galue e ala i le tele o biochemical ma pharmacological mechanisms ma maua ai le tele o aafiaga aoga i le soifua maloloina o se tasi.


Taimi meli: Me-14-2022