Le faʻagasologa o le atinaʻe ma le lumanaʻi o le paclitaxel

O le atinaʻeina o le paclitaxel o se tala e tumu i feʻaveaʻi ma faʻalavelave ma luʻitau, lea na amata i le mauaina o le vailaʻau malosi i le taxus taxus, na alu i le tele o tausaga o suʻesuʻega ma atinaʻe, ma mulimuli ane avea ma vailaʻau faʻamaʻi faʻaaogaina lautele i le falemaʻi.

Le faʻagasologa o le atinaʻe ma le lumanaʻi o le paclitaxel

I le 1960s, na galulue fa'atasi le National Cancer Institute ma le US Department of Agriculture i se polokalame su'esu'e fa'ata'ita'iga o la'au e su'e ai vaila'au fou o le kanesa.I le 1962, na aoina ai e Barclay, o se tagata fai togalaau, paʻu ma laulaau mai le setete o Uosigitone ma auina atu i le NCI e suʻe ai mo le gaioiga o le kanesa.I le mae'a ai o se fa'asologa o fa'ata'ita'iga, o le 'au na ta'ita'ia e Dr. Wall ma Dr. Wani na i'u ina fa'a'esea le paclitaxel i le 1966.

O le mauaina o le paclitaxel na tosina atu i ai le toʻatele o tagata ma amata ai se suʻesuʻega ma atinaʻe tetele.I tausaga na sosoo ai, na faia ai e saienitisi ni suʻesuʻega loloto o le fausaga o vailaʻau o le paclitaxel ma faʻamautu ai lona fausaga mole mole faigata.I le 1971, na fa'amauina atili ai e le 'au a Dr. Wani le fausaga tioata ma le spectroscopy o le NMRpaclitaxel, fa'ata'atia le fa'avae mo lona fa'aogaina ile falema'i.

E lelei tele le faatinoga o le Paclitaxel i su'esu'ega fa'afoma'i ma ua avea ma togafitiga muamua mo kanesa o le susu ma ovarian ma nisi o kanesa o le ulu, ua ma le mama.Ae ui i lea, o punaoa o le paclitaxel e matua faʻatapulaʻaina, lea e faʻatapulaʻaina ai lona faʻaogaina lautele o falemaʻi.Ina ia foia lenei faafitauli, ua faia e saienitisi le tele o suʻesuʻega e suʻesuʻe ai le tuʻufaʻatasiga o le paclitaxel.I le maeʻa ai o le tele o tausaga o taumafaiga, ua atiaʻe e tagata ni auala eseese e faʻapipiʻi ai le paclitaxel, e aofia ai le aofaʻi atoa ma le semi-synthesis.

I le lumanaʻi, suʻesuʻega apaclitaxelo le a faaauau pea ona loloto.Faatasi ai ma le alualu i luma faifaipea o le faasaienisi ma tekinolosi, e tatau ona maua e tagata le tele o mea olaola e fesoʻotaʻi ma le paclitaxel ma malamalama atili i lona faiga o gaioiga.I le taimi lava e tasi, faʻatasi ai ma le faʻaauauina o le atinaʻeina o tekinolosi faʻapipiʻi, o le faʻaogaina o le paclitaxel o le a sili atu ona lelei ma faʻafeiloaʻi le siosiomaga, ina ia maua ai se faʻamaoniga sili atu mo lona faʻaogaina lautele o falemaʻi.E le gata i lea, o le a suʻesuʻeina foi e saienitisi le faʻaogaina o le paclitaxel faʻatasi ma isi vailaʻau faʻamaʻi kanesa e maua ai togafitiga sili atu ona lelei.

I se faapuupuuga,paclitaxelose vaila'au fa'anatura fa'ama'i fa'ama'i e iai lona aogā fa'afoma'i, ma o ana su'esu'ega ma atina'e e tumu i lu'itau ma taunu'uga.I le lumanaʻi, faʻatasi ai ma le faʻaauauina pea o le saienisi ma tekinolosi ma suʻesuʻega loloto, o le paclitaxel e faʻamoemoe e faia se sao taua i le togafitiga o le tele o ituaiga o kanesa.

Faʻaaliga: O faʻamanuiaga faʻapitoa ma talosaga o loʻo tuʻuina atu i lenei tusiga e maua mai i tusitusiga lolomi.


Taimi meli: Nov-13-2023